De voordelen van aluminium kozijnen voor uw huis

Wilt u uw huis upgraden naar een modernere en duurzamere uitstraling? Aluminium kozijnen zijn de oplossing! Deze robuuste en onderhoudsarme kozijnen zijn de nieuwe favoriet van huiseigenaren en bouwers in Helmond en omgeving. Niet alleen zijn ze energiezuinig en duurzaam, maar ze geven uw huis ook een strakke, moderne uitstraling. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van aluminium kozijnen.

Al met al hebben aluminium een tal van voordelen. Zo zijn ze onder andere:

  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Energiezuinig
  • Veilig
  • Stijlvol
  • Geluids- en warmte-isolerend
  • Milieuvriendelijk

Aluminium kozijnen gaan tientallen jaren mee

Een van de belangrijkste voordelen van aluminium kozijnen is hun duurzaamheid. Aluminium is een robuust materiaal dat bestand is tegen corrosie, rotting en vervorming. Dit betekent dat aluminium kozijnen tientallen jaren meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Bovendien zijn aluminium kozijnen bestand tegen extreme weersomstandigheden en kunnen ze in de loop der tijd hun kleur en vorm behouden.

Geniet van meer vrije tijd met aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot houten kozijnen hoeven aluminium kozijnen niet geschilderd of gebeitst te worden en kunnen ze eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek. Dit bespaart u dus veel tijd en geld op onderhoudskosten

Bespaar geld op uw energierekening met aluminium kozijnen

Een van de belangrijkste voordelen van aluminium kozijnen is hun energiezuinigheid. Aluminium kozijnen hebben van nature een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat ze de warmte beter vasthouden dan traditionele houten kozijnen. Dit betekent dat uw huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter, waardoor u geld bespaart op uw energierekening. Bovendien kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van dubbele beglazing voor nog betere isolatie.

Aluminium kozijnen bieden optimale bescherming tegen inbraak

Aluminium kozijnen zijn sterk en veilig en bieden optimale bescherming tegen inbraak. In vergelijking met houten kozijnen zijn aluminium kozijnen bestand tegen inbraakpogingen met bijvoorbeeld een koevoet of schroevendraaier. Daarnaast zijn aluminium kozijnen uit te rusten met extra inbraakwerende maatregelen zoals veiligheidssluitingen en meerpuntssloten.

Aluminium kozijnen geven uw huis een moderne uitstraling

Aluminium kozijnen geven uw huis een moderne en stijlvolle uitstraling. Door hun slanke profiel en strakke afwerking passen aluminium kozijnen perfect bij moderne architectuur. Bovendien zijn aluminium kozijnen verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor u kunt kiezen voor een kozijn dat past bij de stijl van uw huis.

Houd uw huis comfortabel met aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen bieden uitstekende geluids- en warmte-isolatie. Dit betekent dat uw huis comfortabel blijft, ongeacht de weersomstandigheden of het omgevingsgeluid. Bovendien kunnen aluminium kozijnen worden voorzien van extra isolatiemateriaal, zoals hoogwaardig glas of speciale vulling in de profielen, voor nog betere isolatieprestaties.

Kies de perfecte pasvorm voor uw huis met aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden op maat gemaakt, waardoor ze perfect passen bij de stijl en afmetingen van uw huis. Dit betekent dat u kunt kiezen voor verschillende vormen en maten, evenals kleuren en afwerkingen die passen bij uw persoonlijke stijl en smaak. Bovendien kunnen aluminium kozijnen worden gebruikt voor zowel ramen als deuren, waardoor u uw hele huis kunt voorzien van een uniforme uitstraling.

Aluminium kozijnen zijn 100% recyclebaar

Aluminium kozijnen zijn een milieuvriendelijke keuze omdat ze 100% recyclebaar zijn. Dit betekent dat ze kunnen worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies en dat er minder afval wordt gegenereerd bij de productie van nieuwe kozijnen. Bovendien hebben aluminium kozijnen van nature een hoge reflectie van zonlicht, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van de koellast in gebouwen en het gebruik van airconditioning.

Wat kosten aluminium kozijnen?

De kosten van aluminium kozijnen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw ramen of deuren, de complexiteit van het ontwerp, de gekozen afwerking en de installatiekosten. Over het algemeen zijn aluminium kozijnen iets duurder dan houten kozijnen, maar ze bieden wel meer duurzaamheid, onderhoudsarm eigenschappen, energiezuinigheid en een modern design. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te maken tussen de initiële kosten en de potentiële besparingen op de lange termijn bij het kiezen van aluminium kozijnen.

Wat zijn de financiële voordelen van aluminium kozijnen?

Hoewel aluminium kozijnen in eerste instantie duurder zijn dan houten kozijnen, bieden ze op de lange termijn financiële voordelen. Aluminium kozijnen gaan tientallen jaren mee en zijn onderhoudsarm, waardoor u minder kosten heeft op de lange termijn. Daarnaast bieden aluminium kozijnen uitstekende isolatieprestaties, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening. Bovendien kunnen aluminium kozijnen bijdragen aan de waarde van uw huis, waardoor u op de lange termijn ook financieel voordeel kunt behalen.

Hoe worden aluminium kozijnen geïnstalleerd en wat kunt u verwachten?

Het installeren van aluminium kozijnen is een vakmanschap en vereist professionele expertise. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan de installatie van aluminium kozijnen enkele dagen tot een paar weken duren. Tijdens de installatie worden de oude kozijnen verwijderd en de nieuwe kozijnen op maat gemaakt en geplaatst. Na afloop worden de kozijnen zorgvuldig afgewerkt en getest op optimale prestaties. Door te kiezen voor een professionele installateur kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwe aluminium kozijnen op de juiste manier worden geïnstalleerd en dat u jarenlang kunt genieten van hun voordelen.

Aluminium kozijnen professioneel laten installeren?

Als u op zoek bent naar hoogwaardige en duurzame aluminium kozijnen voor uw huis in Helmond, dan bent u bij Kozijnen Helmond aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en installeren van op maat gemaakte aluminium kozijnen die perfect passen bij uw huis en persoonlijke stijl. Onze ervaren professionals zorgen voor een zorgvuldige en nauwkeurige installatie van uw kozijnen, waardoor u jarenlang kunt genieten van hun voordelen. Bovendien bieden wij uitstekende garanties en aftersales service om ervoor te zorgen dat uw aluminium kozijnen altijd in topconditie blijven. Neem vandaag nog contact op met Kozijnen Helmond voor meer informatie over onze aluminium kozijnen.

Aluminium kozijnen
Kozijnen Helmond

Hieronder een overzicht van onze meest verkochte aluminium kozijnprofielen. De profielen staan per prijs van laag naar hoog geordend qua prijs. Mochten je wensen qua profiel anders zijn dan het onderstaande aanbod, laat ons dit dan weten a.u.b. Er is heel veel mogelijk!

Kies je voor een kozijn met aanslag dan hoort de aanslag gewoon bij de maat die je al hebt die komt er dus niet extra bij! Deze profielen zijn geschikt als er met een stelkozijn wordt gewerkt en wordt het meeste gebruikt.

Aluminium kozijnen van Aluprof en Cortizo

Aluprof MB-79

Aluprof MB-86

Aluprof MB-Ferroline

Aluprof MB-77HS

Cortizo

Naast aluminium kozijnen kun je bij Kozijnen Helmond ook terecht voor kunststof kozijnen van zeer hoge kwaliteit, wij komen vrijblijvend langs met onze producten. Om samen te kijken wat jullie wensen zijn, en welk kozijn het beste past bij jullie woning. Wij bieden ook de mogelijkheid aan om direct zonnescreens mee te bestellen, waardoor wij de screens en de kozijnen naadloos in elkaar over kunnen laten gaan. En waardoor het plaatje nog completer wordt. Ons eigen team van vakmensen komt de kozijnen en screens plaatsen en zullen niet weg gaan tot je helemaal tevreden bent 

AFSPRAAK INPLANNEN

Plan een gratis afspraak in

Bij Kozijnen Helmond staan we altijd klaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze voor hun nieuwe kozijnen. Onze zorg voor onze klanten begint met een gratis afspraak. Het is gemakkelijk en snel om een afspraak in te plannen. Door het invullen van het aanvraagformulier zullen wij ons uiterste best doen om een afspraak voor u in te plannen op een tijd en locatie die het beste bij u past. 

timmerman kozijnen Helmond

OVERIGE DIENSTEN

Nog meer verduurzamen?

DUURZAAM

Bij Kozijnen Helmond staan we volledig achter het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning of bedrijfspand. Ons team is toegewijd aan het bieden van een uitgebreid aanbod aan verduurzamingsoplossingen, waaronder niet alleen kozijnen en ramen, maar ook airconditioning, warmtepompen en zonnepanelen. Wij geloven dat elke verduurzamingsstap die u neemt, bijdraagt aan het creëren van een beter en gezonder leefklimaat voor zowel u als onze planeet. Wij werken graag samen met u om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen en het comfort en de energie-efficiëntie te verhogen. Laat ons samenwerken aan een duurzame toekomst!

verduurzamen, split unit airco-systemen Deurne

Airconditioning

Wij bieden verschillende aircosystemen aan, van standaard tot de meest uitgebreide systemen.

warmtepomp kozijnen deurne

Warmtepomp

Tot wel €3500 subsidie op onze warmtepompen, u kunt ook bij ons terecht voor uw vloerverwarming.

verduurzamen, zonnepanelen keuze Deurne

Zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-kwaliteit panelen en materialen, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

Plan een gratis afspraak in

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak in voor uw energiebesparende maatregelen, wij komen op zeer korte termijn langs om te kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

U kunt ook contact met ons opnemen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Menu

Nieuwe kozijzen laten installeren? Wij ontzorgen je tijdens het gehele traject!

Stel hier uw vraag

Stel uw vraag via onderstaand formulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk via een E-mail beantwoorden.

Contact opnemen

U kunt uw vraag ook stellen via één van de onderstaande contactmogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze Cookieverklaring en Privacyverklaring.

Bedankt voor uw interesse!

Uw aanvraag is in goede orde ontvangen, we zullen hier binnen 24 uur op reageren.